Projects

Gant Science Complex, University of Connecticut

Artboard Created with Sketch.
Location
Storrs, CT
Client
University of Connecticut
Area
285,000 SF
Certifications
LEED Gold
Awards
2021 Design Award of Merit, SARA New York

Mitchell Giurgola in collaboration with Goody Clancy designed the comprehensive renovation of the three-wing Gant Science Complex originally constructed beginning in 1970. The complex phased project involved the transformation of 285,000 SF into a robust state-of-the-art science facility designed to reinvigorate teaching and research for a variety of disciplines at UConn including the Department of Physics and the Institute of Material Science.

The interior renovation includes all new teaching labs, experimental research labs, departmental offices, and seminar rooms. A new two-story Light Court was also created as a unique collaborative zone at the heart of the complex. An existing unused light well was enclosed with a large, glazed structure containing a grand stair that connects the ground and first floors. This new Court integrates the surrounding labs with generous light-filled space and creates a lively new center for informal interactions among students and faculty.